Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Відбулося засідання УС ПГС (13/04/2017)

13 квітня відбулось засідання Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

На початку роботи учасники засідання розглянули стан виконання рішень попереднього засідання УС ПГС, яке відбулося 3 лютого 2017 року.

В ході роботи члени УС ПГС розглянули та затвердили регламент Робочої групи УС ПГС. Прийнятий документ визначає завдання та форми діяльності Робочих груп, права та обов’язки їх учасників, а також регламентує процедури прийняття рішень, набуття та втрату статусу учасника РГ.

Учасники засідання також обговорили плани діяльності УС ПГС у 2 кварталі 2017 року. За словами Романа Кобця, старшого аналітика проекту «Громадська синергія», на основі розробленої методології громадського моніторингу Угоди про асоціацію експерти, які представляють усі Робочі групи УС ПГС, вже розпочали роботу над підготовкою відповідного комплексного звіту – готовий результат очікується у червні. Планується, що звіт буде щоквартальним та річним. Робота також ведеться і над підготовкою 12 аналітичних документів, теми яких запропоновані РГ УС ПГС.

Дмитро Шульга, директор Європейської програмної ініціативи Міжнародного фонду «Відродження», проінформував учасників про результати конкурсу регрантингу в рамках проекту «Громадська синергія: посилення участі громадськості в євроінтеграційних реформах» – відібрано 15 із 62 конкурсних пропозицій, які отримають грантову підтримку.

Під час засідання були обговорені подальші кроки щодо співпраці із Верховною Радою, Віце-прем’єр-міністром України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, галузевими міністерствами та Урядовим офісом з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Члени УС ПГС також обговорили підготовку до 4-го засідання ПГС. Увагу акцентували на тематичних доповідях з питань ПВЗВТ, екологічних аспектів виконання Угоди про асоціацію, а також свободи слова та реформування комунальних та державних ЗМІ.

Наприкінці засідання члени УС ПГС розглянули можливості вдосконалення комунікаційних механізмів Платформи та обговорили інші інституційні інструменти співпраці громадянського суспільства в рамках Угоди.


Засідання УС ПГС відбулося за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».