Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Зустріч із Заступником голови Комітету ВРУ з питань європейської інтеграції Марією Іоновою

24 лютого відбулася зустріч представників УС ПГС та УНП ФГС СхП з Марією Іоновою, Заступником голови Комітету Верховної ради України з питань європейської інтеграції.

Від УС ПГС у зустрічі взяли участь Зоряна Міщук (Голова) та Михайло Руденко (секретар). УНП була представлена Геннадєм Максаком (Національний координатор), Вячеславом Роєм (Координатор Робочої групи 5 УНП «Соціально-трудова політика та соціальний діалог»), Олександрою Гуменюк (Координатор Робочої групи 3 УНП «Довкілля, зміни клімату та енергетична безпека»), а також Ольгою Машталер (секретар).




Під час зустрічі представники платформ громадянського суспільства розповіли Марії Іоновій про діяльність та плани УС ПГС та УНП, обмінялися думками щодо можливих форм взаємодії з Комітетом ВРУ з питань євроінтеграції.

Пані Іонова повідомила, що Комітет зацікавлений у залученні потенціалу платформ для експертної оцінки виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, окремих законопроектів на її виконання, налагодження співпраці для адвокації важливих євроінтеграційних законопроектів. Вона також запропонувала платформам розглянути можливість долучитися до підготовки чергової зустрічі голів парламентських комітетів євроінтеграції України, Молдови та Грузії (орієнтовно - квітень 2017 року).

Для більш детального обговорення подальших практичних кроків взаємодії домовились про проведення 20 березня спільної зустріч представників керівних органів платформ громадянського суспільства та народних депутатів з Комітету ВРУ з питань євроінтеграції.