Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Експерти презентували доповіді щодо порушення прав профспілок і працівників в Україні

У квітні 2019 року відбулося засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, на якому, серед іншого, експерти Платформи презентували тематичну доповідь з теми "Стан дотримання прав профспілок і працівників відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС".

Так, члени ПГС занепокоєні збільшенням рівня поширеності праці з нестабільними умовами та кількості трудових мігрантів через несприятливе економічне та соціальне середовище, відсутність перспектив реалізувати свої знання і навички, складність знайти гідну належним чином оплачувану роботу в Україні. Експерти стурбовані, що в Україні відбувається обмеження в реалізації права профспілок через недосконалість, розмитість, вільне трактування законодавства, недотримання принципів паритетності сторін. Більше того, профспілкові активісти часто зазнають переслідування та залякування, включно з насильством. Фахівці наголосили на нагальній потребі реформування законодавства в сфері соціального діалогу на всіх рівнях, зокрема, на рівні об’єднаних територіальних громад.


Ви можете ознайомитися із повним текстом доповідей: співдоповідача з української сторони Вячеслава Роя та з європейської сторони - Крістофа Куареза.