Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

У Львові відбулася конференція "Регіональні можливості європейської інтеграції"

5 квітня проект "Громадська синергія" та Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС провели у Львові регіональну конференцію.


Перший заступник Голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський розповів аудиторії про ключові досягнення та виклики для Львівщини у сфері інтеграції. Представниця Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Юлія Гаряча зупинилася на загальнонаціональних показниках виконання Угоди про асоціацію та про перспективи перебігу цього процесу у цьому році. Про виконання Україною зобов'язань у сфері зовнішньої та безпекової політики учасникам розповіла народний депутат України Оксана Юринець.

У другій панелі дискусії брали участь представники громадських організацій: Ростислав Томенчук (Український інститут міжнародної політики), Василь Кашевський (U-LEAD), Уляна Терлецька (Інститут регіонального розвитку), Наталія Андрусевич (Ресурсно-аналітичний центр "Суспільство і довкілля"), Вадим Міський (Лабораторія демократичних трансформацій). Учасники дискусії обговорювали реформування енергетичного сектора, медіа-сфери, виконання екологічної складової Угоди про асоціацію та регіональний розвиток областей.

Спікери третьої панелі розповідали про можливості для бізнесу, які відкрилися для українських підприємців після підписання Угоди про асоціацію. Іван Кульчицький із Агенції європейських інновацій презентував бачення конкурентноспроможності Львівщини, Олена Бей із Центру підтримки бізнесу НюБізнет говорила про співпрацю із німецькими партнерами, Володимир Коруд із Львівської торгово-промислової палати - про можливості для підтримки українського експорту, а Юрій Самець із ТОВ "Самбай" на власному прикладі показав учасникам конференції можливості виходу бізнесу на європейські ринки.

Презентації спікерів конференції доступні для ознайомлення.