Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

УС ПГС долучилась до засідання Парламентського комітету асоціації

Голова Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС Олена Павленко взяла участь у засіданні Парламентського комітету асоціації, що проходив 13-14 березня в Страсбурзі, Франція. Це останнє засідання Комітету напередодні нових виборів як до Європейського парламенту, так і до Верховної Ради України.

Під час засідання сторони обговорили позиції щодо поточних питань співпраці України та ЄС, а також пріоритетів з імплементації Угоди про асоціацію. Європейські та українські парламентарі звернули увагу на безпекові і гуманітарні проблеми в умовах російської агресії та системне порушення Росією прав людини в Криму. Вони обговорили стан реалізації реформ в Україні, в тому числі питання боротьби з корупцією, а також подальшу протидію «Північному потоку-2». Парламентарі наголосили на необхідності поглиблення міжкордонної співпраці між Україною та ЄС.

Виступаючи на відкритті засідання, Олена Павленко повідомила про оцінку членами Української сторони Платформи стану реалізації Угоди про асоціацію, плани проведення спільного засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС у Львові цього року та теми доповідей, що будуть представлені під час засідання. Теми стосуватимуться порушень прав профспілок і працівник, а також забезпечення продовольчої безпеки в Україні. Голова УС ПГС окремо наголосила на потребі подальшої співпраці між партнерами для посилення енергетичної безпеки України та ЄС, у тому числі шляхом недопущення реалізації проекту «Північний потік-2».


Корисні посилання:

Довідково:

Парламентський комітет асоціації утворений відповідно до статті 467 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та є форумом для членів Верховної Ради України і Європейського Парламенту для проведення засідань та обміну думками. Парламентський комітет асоціації складається з членів Верховної Ради України, з однієї сторони, та членів Європейського Парламенту, з іншої сторони. Парламентський комітет асоціації може запитувати у Ради асоціації відповідну інформацію стосовно виконання Угоди, яка, у свою чергу, надає Комітетові запитувану інформацію. Парламентський комітет асоціації повинен бути поінформований про рішення та рекомендації Ради асоціації. Парламентський комітет асоціації може надавати рекомендації Раді асоціації.

Відповідно до Угоди про асоціацію, Парламентський комітет асоціації має здійснювати регулярні контакти з представниками Платформи громадянського суспільства з метою отримання їхньої думки щодо досягнення цілей Угоди.