Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Відбулось засідання Робочої групи 3 «Економічна співпраця, зона вільної торгівлі, транскордонне співробітництво» (21 грудня )

21 грудня відбулось засідання Робочої групи 3 УС ПГС «Економічна співпраця, зона вільної торгівлі, транскордонне співробітництво» (координатор – Тетяна Тимошенко).

Під час заходу учасники підбили підсумки діяльності робочої групи за 2018 рік. Також було презентовано проект аналітичного документу «Як забезпечити надійну продовольчу безпеку вразливих верств населення в Україні: перспективи застосування адресної продовольчої допомоги як необхідної альтернативи чинної політики». Документ підготували експерти Сергій Щербина та Анна Остапенко за фінансової підтримки проекту «Громадська синергія».

Відкрити презентацію документу.


Члени Робочої групи 3 УС ПГС схвалили подальшу розробку цієї тематики для виконання в форматі Дорадчої платформи.

Також учасники РГ-3 підтримали підготувку доповіді «Посилення продовольчої безпеки в Україні за визначеними європейськими критеріями» на засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке заплановане на квітень 2019 року. Це одна з тем спільних доповідей, що була затверджена українською та європейською сторонами ПГС під час зустрічі в листопаді 2018 року.

Серед іншого, на засіданні робочої групи обговорювались її плани діяльності на 2019 рік та співпраця з проектом «Громадська синергія». Зокрема, серед обговорюваних питань – співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України за результатами 1-го засідання Дорадчої групи з питань торгівлі і сталого розвитку у двосторонньому форматі. Учасники звернулись з проханням до ТПП України, як члена Дорадчої групи, інформувати про її діяльність та прийняті рішення.