Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Результати засідання Робочої групи 1 «Політичний діалог, зовнішня та безпекова політика» (11/05/2018)

11 травня 2018 року в приміщенні проекту «Громадська синергія» відбулося засідання Робочої групи 1 «Політичний діалог, зовнішня та безпекова політика» УС ПГС Україна-ЄС.

За результатами обговорень, учасники остаточно визначили сім пріоритетних тем упродовж 2018 року.

Перший блок тем стосується безпекової сфери та аналізу пунктів плану виконання Розділу 2 Угоди про асоціацію, зокрема, співробітництво в рамках СПБО, вивчення потенціалу Європейського оборонного агентства та участь України в цивільних і військових операціях ЄС.

В другому блоці пріоритетів планується проаналізувати стан відносин з сусідніми країнами-членами ЄС та сформулювати пріоритетні напрямки формату співпраці Україна-ЄС.

Окрема тема стосуватиметься комунікаційної складової Угоди про асоціацію, зокрема, моніторингу виконання стратегії комунікації Угоди та участь громадськості в цьому процесі.

Група також обговорила можливий експертний склад у РГ1 та поза нею в рамках кожної теми. Наразі розпочався процес комунікації щодо спільних напрацювань по темам.

Повідомляємо також про зміни у складі РГ1. Наразі до складу групи залучено ГО “Українська призма”, організацію представлятиме Геннадій Максак. ГО “Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень” представлятиме Максим Корявець.


Засідання УС ПГС відбулося за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом, співфінансується та виконується Міжнародним фондом «Відродження».