Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

ПОВТОРНІ ВИБОРИ ДО ПРОФСПІЛКОВОГО СЕКТОРУ УС ПГС

10 березня 2021 року Ініціативна група з проведення виборів представників профспілок до складу Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС розглянула скарги на результати виборів до профспілкового сектору, які надійшли від Національної конфедерації профспілок України та Всеукраїнського об’єднання професійних спілок «Демократичні профспілки України». За результатами розгляду скарг було прийнято такі рішення:

  • 1. Призначити повторні вибори до профспілкового сектору УС ПГС на 11 березня 2021 року, 15:00.
  • 2. Внести зміни до Регламенту виборів представників профспілок до складу УС ПГС: у п.9 виключити слова «витяг з державного реєстру неприбуткових установ та організацій про неприбутковість профоб’єднання».
  • 3. Визначити кінцевий термін подачі документів для зацікавлених взяти участь у виборах: 11 березня 2021 року, 13:00.
  • 4. Документи, подані національними профоб’єднаннями до участі у виборах, які відбулися 03 березня 2021 р., вважати поданими на повторні вибори, якщо профоб’єднання не заявить про інше.

Місце проведення: Будинку профспілок (Київ, Майдан Незалежності, 2), а також онлайн.

Керівники національних профоб’єднань, які зацікавлені взяти участь у виборах, подають Секретаріату УС ПГС ([email protected]) такі документи:

1) копію свідоцтва або виписки про легалізацію національного профоб'єднання; 

2) інформацію про структуру національного профоб’єднання, кількість та назву всеукраїнських профспілок у його складі;

3) списки делегатів, відповідно до квоти, за формою: прізвище, ім’я, по-батькові, посада, назва всеукраїнської профспілки або профоб’єднання;

Документи повинні бути завірені підписом керівника національного профоб’єднання.

Для висування кандидатури до складу УС ПГС від профспілок національні профоб’єднання мають подати до Секретаріату УС ПГС ([email protected]) такі документи:

  • лист про висунення кандидата від керівника організації, яка має на це право;
  • короткий опис діяльності організації за рік що пройшов з акцентом на аспекти, що стосуються реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Кандидат у члени УС ПГС від профспілок має бути членом профспілки з досвідом роботи у профспілках.

Одна й та ж особа не може обиратися членом УС ПГС від профспілок більше двох термінів поспіль.

Квота делегування представників профспілок на зібрання від профоб’єднань: один представник від кожної всеукраїнської профспілки, яка є членською організацією національного профоб’єднання, та один представник національного профоб’єднання.

Право висувати кандидатів у члени УС ПГС від профспілок мають профоб’єднання, які надали документи відповідно до п.9 цього Регламенту та є офіційно легалізованими відповідно до законодавства. Кожне профоб’єднання може висунути лише одного кандидата.

Адреса електронної пошти для надсилання документів та уточнення усіх питань, які вас цікавлять: eu.ua.platform@gmail.com