Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Представники УС ПГС провели зустріч з Віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції

31 січня відбулась зустріч представників Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС з Віцепрем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитром Кулебою, а також представниками Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції.

Центральною темою стали підсумки Ради асоціації, яка відбулась 28 січня. За словами Дмитра Кулеби, перша Рада асоціації за участі представників нового Уряду і нової Єврокомісії відбулась у позитивній атмосфері.

Серед питань, які обговорили за підсумками засідання Ради асоціації – АСАА, реформи, спрямовані на спрощення митних процедур, перспективи приєднання України до Спільного авіаційного простору з ЄС, енергетичні питання. У центрі уваги також була нова європейська ініціатива Green Deal – як Україні та ЄС досягти максимального ефекту від ініціативи для екології та економік обох сторін. Представники громадянського суспільства запропонували свою експертну підтримку за цими напрямками.

Члени УС ПГС також обговорили з урядовцями, як посилити механізм врахування у роботі державних органів влади рекомендацій з Декларацій Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Зокрема, це дозволить у майбутньому покращити спільний моніторинг виконання Угоди про асоціацію. Учасники зустрічі домовились продовжити роботу у цьому напрямку.