Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Відбулось засідання Робочої групи 5 “Енергетика, транспорт, довкілля та зміна клімату”

7 листопада 2017 року відбулось засідання Робочої групи 5 “Енергетика, транспорт, довкілля та зміна клімату” УС ПГС Україна-ЄС. Основною метою зустрічі було планування діяльності Робочої групи на наступний період, а також підготовка до засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

Окремим блоком порядку денного стало спільне засідання РГ5 із Робочою групою 3 “Довкілля, зміна клімату та енергетична безпека” Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства. Учасники обох груп провели обговорення питань належного екологічного врядування та критеріїв для його оцінки, зокрема в контексті прозорості, залученості (участі), підзвітності, ефективності та узгодженості.

Неабиякий інтерес виявили учасники до пропозицій щодо підготовки спільних продуктів обома робочими групами. Представники організацій обговорили можливість проведення аналізу імплементації в Україні міжнародних угод у сфері довкілля, зміни клімату та транспорту. Питання підготовки позиційного документу щодо якості атмосферного повітря теж було на порядку денному.

Особлива увага була приділена питанню регіональних викликів виконання Угоди про асоціацію. Учасників із різних областей України повідомили про низку значних порушень з тих питань, що входять в сферу зобов’язань України відповідно до Угоди. Було обговорено різні формати реагування робочої групи на такі виклики.

Члени РГ заслухали інформацію координатора групи про підготовку до засідання Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та висловили низку пропозицій до спільної декларації. Вони стосувались непрозорості підготовки нового плану заходів на виконання Угоди про асоціацію, необхідності якнайшвидшого прийняття оновленої Стратегії екологічної політики та Закону України “Про стратегічну екологічну оцінку”, спрощення порядку прийняття регламентів у сфері авіації.


За детальною інформацією можна звертатись до координатора РГ 5 УС ПГС Україна-ЄС Наталії Андрусевич ([email protected] ).