Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Результати засідання Робочої групи 4 «Зайнятість, соціальна політика, рівні можливості та здоров'я» (22/02/2018)

22 лютого 2018 року відбулось засідання Робочої групи 4 «Зайнятість, соціальна політика, рівні можливості та здоров'я» Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна - ЄС. Учасники засідання обговорили наступні питання Порядку денного, а саме:

  1. Про інформацію - звіт Робочої групи 4 УС ПГС щодо проведених заходів в 2017 р. визначених пріоритетами та планом діяльності РГ 4 УС ПГС в 2017 р.;
  2. Про пріоритети та завдання діяльності Робочої групи 4 УС ПГС на 2018 р.;
  3. Про доповідь: «Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію» і її розгляд на 6-тому засіданні двосторонньої Платформи громадянського суспільства 12 квітня 2018 р. у м. Брюссель.

У ході обговорень члени Робочої групи - 4 УС ПГС ухвалили рішення, в першу чергу, щодо організаційних питань в частині систематизації роботи РГ на наступний рік, та заповнення і надання аплікаційної форми, щодо проведених заходів в 2017 р. членів Робочої групи - 4 УС ПГС.

Найбільше уваги під час зустрічі було приділено темам майбутніх опрацювань і заходів, а саме:

  • підготовки Доповіді «Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію»;
  • підготовки Спільної конференції з залученням сторони роботодавців і міністерств, стосовно безпечних умов праці і охорони праці;
  • підготовки і організації заходу щодо питання не формальної зайнятості працівників, їх прав і ролі інспекції праці; щодо аналізу соціального захисту вразливих верст населення в умовах децентралізації;
  • звіту, щодо Антидискримінації та Гендерної рівності.

Також, акцентували увагу, щодо питання взаємодії з РГ5 УНП ФГС СхП.

В завершенні засідання Василь Андреєв, ознайомив з ключовими аспектами доповіді: «Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію», яку буде представляти на 6-тому засіданні двосторонньої Платформи громадянського суспільства 12 квітня 2018 р. у м. Брюссель.


Засідання Робочої групи УС ПГС відбулося за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом, співфінансується та виконується Міжнародним фондом «Відродження».