Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

​Обговорення пенсійної реформи з Міністерством соціальної політики


18 липня Робоча група 4 «Зайнятість, соціальна політика, рівні можливості та здоров’я» УС ПГС зустрілася із Заступником міністра соціальної політики України Миколою Шамбіром для детального обговорення законопроекту №6614 "Проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", який зараз знаходиться на розгляді Верховної Ради.

Представники профспілкових організацій, залучені до діяльності РГ4, порушили питання щодо окремих норм законопроекту, зокрема, пенсійного стажу, скасування пенсій за вислугу років, а також висловили побоювання, що в ході другого читання в Парламенті зникнуть норми, які захищають пенсійні права трудівників.

Обговорюючи пенсійну проблематику, Микола Шамбір також розповів про діалог з МВФ, заходи, які вживаються для погашення дефіциту пенсійного фонду, а також наголосив на необхідності звільнення солідарної системи пенсійного забезпечення від невластивих видатків, залежності питання збільшення пенсій від збалансованості бюджету.

Також були обговорені питання прозорості формування «списків шкідливости», діяльності Державної служби України з питань праці та верифікації обліку та реєстрів Пенсійного фонду.