Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Засідання УС ПГС (23/06/2017)

Скористалися паузою під час сесії стратегічного планування та провели чергове засідання Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС.

На початку засідання традиційно розглянули стан виконання рішень попереднього засідання УС ПГС, яке відбулося 13 квітня 2017 року.

Розпочали підготовку 5-го засідання Платформи, яке має відбутися восени 2017 року в Києві. Обговорили можливі дати, які будуть запропоновані європейським партнерам, а також теми для доповідей до наступного засідання. Члени УС ПГС підтримали ініціативу РГ 6 "Наука та технології, інформаційне суспільство, освіта, навчання та молодь, культура і спорт", яка запропонувала винести на розгляд Платформи тематичну доповідь "Наука, технології та інновації". Ще одна тема, на основі пропозицій РГ2, буде визначена до кінця червня.

Аналітики проекту "Громадська синергія" розповіли про фінальний етап роботи над Комплексним звітом щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Домовилися, що після підготовки його фінальної версії УС ПГС проведе внутрішнє обговорення перед тим, як презентувати звіт на широкий загал.

Обговорюючи результати останньої зустрічі з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе, учасники погодилися з необхідністю посилення взаємодії з органами влади на різних рівнях та у нових форматах.

Також домовились сформувати базу експертів Платформи, яких в подальшому рекомендуватимемо журналістам, інституціям ЄС та України для фахових коментарів.


Засідання УС ПГС відбулося за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».