Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Зустріч з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції​

16 червня 2017 року відбулася чергова зустріч УС ПГС з Віце-прем’єр-міністром з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванною Климпуш-Цинцадзе. У зустрічі також взяла участь Директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила здобуття безвізу, що є спільною перемогою уряду, парламенту та громадянського суспільства, а також запропонувала об’єднати зусилля для успішного впровадження євроінтеграційних реформ і надалі. За її словами, одною з проблем, яка залишається серйозною перешкодою для вчасного та належного виконання Угоди про асоціацію є недостатня злагодженість у спільній роботі Уряду та Верховної Ради.

Директор Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила деталі про нову систему моніторингу та оцінки ефективності виконання Угоди, яку наразі запроваджує Уряд і яка ближчим часом буде представлена суспільству.

Урядовці з інтересом ознайомилися з результатами 4-го засідання Платформи, яке відбулося 18 травня в Брюсселі, та викладеними у спільній декларації рекомендаціями. Віце-прем’єр-міністр повідомила, що спільна декларація та затверджені на засіданні тематичні доповіді українських та європейських експертів щодо екологічних аспектів Угоди про асоціацію та ситуації з дотриманням свободи ЗМІ, а також доповідь європейської сторони про результати першого року дії зони вільної торгівлі будуть уважно вивчені в Урядовому офісі з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та причетними міністерствами.


Обговорюючи результати засідання Форуму громадянського суспільства Україна-ЄС, присвяченому питанням сталого розвитку, представники УС ПГС ще раз наголосили на необхідності прискорити формування української Дорадчої групи зі сталого розвитку та погодилися прийняти участь у виробленні відповідних критеріїв для відбору її учасників.

Домовилися про подальші спільні дії для детального аналізу ситуації в окремих сферах виконання Угоди про асоціацію.