Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Члени УС ПГС взяли участь в урядовій нараді з виконання Угоди про асоціацію (19/07/2018)

19 липня 2018 р. члени УС ПГС взяли участь в урядовій нараді під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України І.Климпуш-Цинцадзе щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та інших питань у сфері європейської інтеграції.

Віце-прем'єр розпочала нараду з підведення підсумків нещодавнього Саміту Україна-ЄС (детальніше про Саміт у Дайджесті від "Громадської синергії"), а також аналізу виконання завдань урядового Плану заходів з виконання Угоди про асоціацію у другому кварталі 2018 року.

За підрахунками Урядового офісу, в цей період повністю виконані лише 40% від запланованих завдань. Як позитив, відзначалося зростання динаміки виконання Угоди в таких сферах, як митна політика, телекомунікаційні та довірчі послуги, захист персональних даних та енергетика.

Державними органами, які найбільше відставали у 2-му кварталі у виконанні Угоди, були названі - Міністерство інфраструктури, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство економічного розвитку і торгівлі, Міністерство освіти і науки та Міністерство молоді та спорту України.

Також учасники наради від урядової сторони обговорили організаційні питання засідань двосторонніх органів асоціації - підкомітетів та кластерів - у 2018 р. (детальніше про інституційну структуру Угоди - в матеріалі "Громадської синергії").

В ході наради, члени УС ПГС взяли участь в обговоренні, зокрема, Г.Осовий ознайомив присутніх зі змістом Спільної заяви європейських та українських профспілок про права профспілок та запропонував розглянути порушені у заяві питання під час наступного засідання Підкомітету з питань юстиції, свободи та безпеки. У свою чергу, Іван Кульчицький виступив з рекомендаціями щодо більш ефективного використання Україною можливостей програми "Горизонт-2020".