Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Семінар: «Чому одесити виїжджають працювати за кордон: причини, наслідки, вирішення проблеми»

14-15 червня в м. Одеса Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України проведе семінар «Трудова міграція. Ринок праці і заробітна плата». Під час заходу буде представлена статистика щодо українських трудових мігрантів, які працюють в країнах ЄС, а також спеціальностей за якими вони працевлаштовуються. Учасники проаналізують причини трудової міграції з України до країн ЄС, аспекти нелегальної трудової міграції і трудової міграції з м. Одеса та Одеської області, їх вплив на ринок праці України, специфіку працевлаштування за кордоном та умови праці українських трудових мігрантів (будівельників) в країнах ЄС. Профспілки, органи виконавчої влади, роботодавці і представники компаній-посередників з працевлаштування за кордоном обговорять свої позиції з цього питання, розглянуть варіанти стратегій вирішення проблеми, а також досвід європейських профспілок по роботі з трудовими мігрантами України.

Запрошуємо представників ЗМІ

Що? семінар «Трудова міграція. Ринок праці і заробітна плата»

Де? 14 червня 2018 р. 12:00 (реєстрація на місці з 11:30)

Коли? м. Одеса, Гагарінське плато 5, Готель ОК «Одеса»

Спікери:

  • Василь Андреєв – Голова Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;
  • Олег Борисов – Експерт з питань зайнятості і трудової міграції Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України;
  • Valeri Niemenmaa (Валерій Ніеменмаа) – The Finnish Construction Trade Union (Rakennusliitto) (Будівельна профспілка Фінлядії – Rakennusliitto); - скайп зв’язок
  • Володимир Гончаренко – Голова Одеської обласної організації Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України.

До участі у заході також запрошені Національний координатор Міжнародної організації праці в Україні, представники Міністерства соціальної політики України, Одеської облдержадміністрації та Одеської міської ради, Одеського міського центру зайнятості, Державної міграційної служби України в Одеській області, Будівельної палати України, керівники обласних організацій Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України, представники організацій роботодавців, Конфедерації будівельників України, Федерації професійних спілок України і Одеської області, компаній-посередників з працевлаштування за кордоном та інші.

Контактна інформація: тел. (044)289-6031, моб. 096-0173410, Олег Борисов


Довідкова інформація: Семінар проходить за сприяння Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія» під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства.

Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язкововідображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».