Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Анонс - Прес-конференція «Гідроенергетика в Україні нестиме загрози довкіллю та людям, доки не стане європейською»


У четвер, 19 квітня, Національний екологічний центр України підсумує результати круглого столу у Верховній Раді України, присвяченого екологічним аспектам розвитку української гідроенергетики. На круглому столі, який ініціює Національний екологічний центр України, буде розглянуто вплив на довкілля об’єктів гідроенергетики, а також очікувані наслідки від реалізації затвердженої Кабінетом Міністрів Програми розвитку гідроенергетики до 2026 року. Аналіз Програми був проведений експертами Національного екологічного центру України за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним фондом «Відродження».

Запрошуємо представників ЗМІ

Що? прес-конференція «Гідроенергетика в Україні нестиме загрози довкіллю та людям, доки не стане європейською»

Де? вул. Б. Хмельницького, 8/16, (м. Театральна), прес-центр Укрінформу, 1 поверх

Коли? 19 квітня об 11.00

Спікери:

  • заступник міністра екології та природних ресурсів Василь Полуйко,
  • голова Національного екологічного центру України Руслан Гаврилюк.

Вхід – за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. 223-17-16.

***

Круглий стіл «Екологічні аспекти розвитку гідроенергетики в Україні» відбудеться у середу, 18 квітня, за рішенням Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Де? вул. Грушевського 18/2, кімната 12, вхід з вулиці Грушевського через 9-й під’їзд

Коли? 18 квітня о 15.00

З питань акредитації на круглий стіл, будь ласка, звертайтесь до прес-служби Верховної Ради.

Довідкова інформація: прес-конференція відбудеться в рамках проекту «Розвиток гідроенергетики України – громадський аналіз в контексті євроінтеграційних процесів», який виконує Національний екологічний центр України під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, а також за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом, співфінансується та реалізується Міжнародним фондом «Відродження».

Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і необов’язково відображають точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».


Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС – майданчик громадських організацій, профспілок та роботодавців, які об’єдналися, щоб впливати на виконання Угоди про асоціацію.

УС ПГС моніторить виконання Угоди, готує аналітику, а також рекомендації для українських і європейських органів влади та інших стейкхолдерів.

Українська сторона складається з 15-ти осіб, які спільно з представниками Європейського економічного і соціального комітету утворюють Платформу громадянського суспільства Україна-ЄС. Платформа є одним з органів асоціації відповідно до статей 469-470 Угоди.

УС ПГС спирається на роботу 6 тематичних робочих груп, які об’єднують понад 240 організацій.

Українська національна платформа Форуму громадянського суспільства Східного партнерства – це мережа з понад 200 громадських організацій України, спрямована на відстоювання українських інтересів в рамках Східного партнерства. Платформа створена в 2011 році та є частиною Форуму громадянського суспільства Східного партнерства, що об’єднує представників громадських організацій України, Грузії, Молдови, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, а також ЄС

Українська національна платформа представляє інтереси українського громадянського суспільства в рамках Форуму, доносить свою позицію до українських органів влади та інституцій ЄС і держав-членів, готує аналітику, організовує дискусійні заходи, інформує громадськість про потенціал та виклики Східного партнерства.