Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Анонс - Семінар-тренінг «Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні»

11-12 грудня 2017 року ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень» в рамках проекту «Громадська синергія», що фінансується ЄС та виконується Міжнародним фондом «Відродження», проведе семінар з практичних аспектів впровадження європейського технічного регулювання в аграрному секторі, харчовій промисловості та туризмі.

Місце проведення семінару: м.Суми (Конгрес-центр СумДУ, вул. Покровська, 9/1), початок заходу – о 10:00.

До участі запрошуються місцеві підприємці, представники громадських організацій та органів влади.

Теми семінару:

  • • Зміни у торговельному режимі після підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС;
  • • Стимулювання малих та середніх підприємств у наближенні національних вимог до європейських в туристичній сфері, аграрному секторі та харчовій промисловості;
  • • Міжнародний досвід трансформації систем технічного регулювання та сучасні європейські тренди щодо їх функціонування.
Практичний аспект семінару включатиме:
  • • Розробку рекомендацій щодо впровадження системи технічного регулювання в Україні;
  • • Презентацію онлайн-платформи для консультацій. Вона дозволить всім бажаючим залишити свої запитання до експертів та отримати відповіді;
  • • Формування ініціативних фокус-груп, які працюватимуть над розвитком регіонального аграрно-харчового і рекреаційно-туристичного кластеру (АРТК), а також налагодженням міжрегіональної співпраці.
Це вже другий семінар в серії семінарів, запланованих в рамках реалізації проекту «Посилення участі громадськості в реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання», який виконує Сіверський інститут регіональних досліджень під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (УС ПГС) та Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного партнерства (УНП). Перший семінар пройшов в м. Луцьк 31 жовтня – 1 листопада 2017 року. Наступні семінари в рамках проекту пройдуть в Полтаві, Львові та Чернігові.

Для участі в семінарі, будь ласка, пройдіть реєстрацію за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeTOHQc_L...

За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтесь до Людмили Чабак (0669783411), Олександри Правдивої (0952703218), Оксани Замори (0634325085).
Участь в заході – безкоштовна. Учасники забезпечуються роздатковими матеріалами, кава-паузами та обідом. Учасники з інших міст забезпечуються готелем.
За результатами участі у заході учасники отримають сертифікати.

Довідкова інформація: Семінар проходить в рамках проекту «Посилення участі громадськості в реалізації вимог ЄС щодо технічного регулювання», який реалізує ГО «Сіверський інститут регіональних досліджень» (http://institute.sivertraining.org.ua, e-mail: [email protected]). Проект виконується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках грантового компоненту проекту «Громадська синергія» (http://www.irf.ua/programs/eu/civicsynergy).