Logotip

Українська сторона

Платформа Громадянського
Суспільства Україна-ЄС

Результати засідання Робочої групи 4 УС ПГС (26.04.2017)

26 квітня в приміщенні проекту «Громадська синергія» відбулось планове засідання РГ 4 «Зайнятість, соціальна політика, рівні можливості та здоров’я» Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Засідання було присвячене Дню охорони праці, який відзначається 28 квітня не тільки в Україні, але й в усьому світі.

Учасники обговорили питання стану безпеки і гігієни праці в будівництві та визначили стан праці в Україні як незадовільний, а також домовились консолідувати зусилля задля ефективного моніторингу виконання Україною зобов'язань за Угодою про асоціацію в частині охорони праці та погодили проведення восени конференції відповідного напрямку.

Також на засіданні обговорили виконання плану роботи РГ 4 на 2017 рік, скорегували основні завдання та запланували захід щодо публічного обговорення стану виконання Порядку денного асоціації між Україною та ЄС в частині праці, соціальної політики та охорони здоров'я.

Окремо учасники зупинились на результатах конкурсу регрантингу в рамках проекту «Громадська синергія» та додатковому конкурсі, який триватиме до 15 травня 2017 року. Також був представлений один з проектів-переможців конкурсу - «Практики роботи МСП із забезпечення рівності жінок і чоловіків на ринку праці в контексті імплементації відповідних Директив Ради ЄС».

Наступне засідання РГ 4 УС заплановане на кінець третього кварталу 2017 року.


Засідання РГ 4 УС ПГС відбулось за підтримки проекту «Громадська синергія», що фінансується Європейським Союзом та виконується Міжнародним Фондом «Відродження».